woensdag 13 april 2011

Grondhoppen in april (deel 1)

Om te laten zien dat ik een erg sportief type ben volgend verslag waarbij ik in 3 dagen maar liefst 5 voetbal- en rugbywedstrijden ben gaan BEKIJKEN ;o) Tja met mijn arm zit er voorlopig nog geen eigen sportbeoefening in en ik vrees zelfs voor het jaarlijkse voetbaltoernooi.
Goed, op vrijdagmorgen stond de trouwe vierwieler gereed voor wat later bleek bijna 2000 km asfalt te gaan. Eerst mijn muziek/film/voetbalmaat ‘S’ ophalen en daarna plankgas (100 km we zijn tenslotte in Nederland) richting ‘Autobahn’. Ondanks de vrijdagmiddag bereikten we ruim op tijd het vliegveld van Keulen alwaar we de derde snoodaard ophaalden die er al een lange treinrit vanuit Brussel op had zitten de ‘Nasenbär’ een eminent ‘Grondhopper’.
Nu het reisgezelschap bijeen was ging het op naar de eerste wedstrijd in het Zuid-West Duitsland gelegen Karlsruhe. Het was lekker weer en de ‘Club’, eens een vaste waarde in de 1e Bundesliga strijd tegen degradatie in de 2e Bundesliga, moest in dit ‘Kellerduel’ aantreden tegen medezorgenkind VFL Osnabrück dus dat beloofde spektakel. Het Wildparkstadion was met bijna 17.000 toeschouwers goed gevuld en bewapend met een stadionhap bestegen we de staantribune aan de lange zijde. Overigens leek het wel of de ‘Nasenbär’ een minibroodje op zijn ‘Leberkäse’ had maar schijnt bedriegt, het broodje was van normaal formaat maar het vlees had een heel jeugdteam van kunnen eten.
We hadden net een goede zichtplek toen de 1-0 er al in lag en de supporters van KSC al van klassenbehoud begonnen te zingen. Dat was wel erg voorbarig want hoewel Osnabrück niet echt over een geweldige ploeg beschikt wisten ze voor rust de 1-1 te maken en na rust was het vooral veel balverlies en een 1-2 voorsprong voor de uitploeg die nu de ‘Auswärtssieg’ bezongen. Met een laatste krachtinspanning wist Karlsruhe nog terug te komen tot 2-2 en daarmee te punt te redden. Bij een ondergaand zonnetje verlieten we Karlsruhe om ons naar het hotel te begeven. Normaal zijn de Etaphotels goed aangegeven maar deze keer leek het wel een puzzelrit, zeker omdat onze navigatie niet naar behoren werkte. Na wat omzwervingen vonden we het hotel en daarna ook nog een warme hap want als vegetariër had in ik het stadion natuurlijk alleen patat kunnen eten.
Het eerste deel van de driedaagse Stadionreis was naar wens verlopen zeker nadat ik naar bleek later met de televisie aan in slaap was gevallen met het voetbal van die avond op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten