vrijdag 22 april 2011

Rugby populairste sport hyvers



AMSTERDAM – Als gebruikers van Hyves op basis van sportvoorkeuren een nieuwe sport zouden moeten kiezen, dan gaan ze het vaakst voor rugby. Dat blijkt uit de Sportwijzer van NOC*NSF en Hyves, die de afgelopen week door ruim 72.000 hyvers is ingevuld.
Op basis van antwoorden op vragen over sportvoorkeuren (balsporten, contactsporten en de mate van fysieke inspanning bijvoorbeeld) kiest de Sportwijzer een passende alternatieve sport. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Sportweek, die deze week plaatsvindt. Gebruikers konden als ze dat wilden, in deze week ook meteen kennismaken met de sport.
Rugby is de opvallende winnaar: in Nederland is de sport vrij klein. In 15 procent van de gevallen kwamen hyvers bij deze sport uit. De sport die als tweede uit de bus kwam wordt wel door zeer veel Nederlanders beoefend: tennis. Op plaats drie eindigde roeien, tot nu toe een echte studentensport.
Er was ook Sportwijzer voor gehandicapten. Daarbij was rolstoeltennis het meest populair (9 procent), gevolgd door hockey en rolstoelbasketbal.

Bron: Spits 22 april 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten